Training Notulen die gelezen worden

Inhoud van de training Notulen die gelezen worden

U wilt zich onderscheiden met notulen die echt gelezen worden, zodat u niet alleen het optimale effect bereikt maar ook meer plezier aan het notuleren beleeft.

In de training Notuleren van Plieger Training geven onze ervaren trainers u praktische adviezen op het gebied van notuleren en het schrijven van verslagen in een professionele setting. Voor u als notulist is het immers belangrijk dat u op de hoogte bent van de conventies op notuleergebied.

U krijgt uitleg over het opstellen van de agenda en de diverse soorten verslagen, waaronder het woordelijk of letterlijk verslag, het samenvattende verslag, het chronologische verslag, het beknopte verslag en de besluitenlijst en/of actiepuntenlijst.

Verder besteden we aandacht aan de vaardigheden luisteren, analyseren en samenvatten, hoe u aantekeningen maakt en hoe u deze uitwerkt in de juiste stijl en lay-out.

Ten slotte maken we u vertrouwd met de typische begrippen die tijdens of in verband met vergaderingen worden gebruikt.

Natuurlijk staan onze trainers open voor uw eigen ‘Mededelingen’ en behandelen we op verzoek ‘Wat verder ter tafel komt’!

Onderwerpen:

  • Soorten notulen
  • Luisteren, aantekeningen maken, samenvatten
  • Opbouw van de notulen
  • Objectief, bondig en lezersgericht schrijven
  • De lay-out/presentatie van de notulen
  • Praktische tips
  • Notuleren op de laptop

Trainingsmethoden:

Training Notulen die gelezen worden bij Plieger Training

De training Notuleren bij Plieger Training kunt u zowel individueel als in groepsverband volgen.

Wij hebben uitstekende ervaringen met groepen bestaande uit bijvoorbeeld meerdere secretaresses van een organisatie of afdeling. Een groepstraining bij Plieger Training draagt bovendien altijd bij aan een positieve teamspirit!