Training Effectieve beleidsstukken schrijven

Inhoud van de training Effectieve beleidstukken schrijven

U wilt beleidstukken schrijven die kort en bondig informeren, overtuigen en/of adviseren, waarmee u bij uitstek voldoet aan de eisen en wensen van uw doelgroep.

Het schrijven van beleidstukken is een vaardigheid op zich. Allereerst vereist het schrijven een systematische voorbereiding, vervolgens een gestructureerde opzet en ten slotte een lezersgerichte, overtuigende en heldere schrijfstijl, die de boodschap op niet mis te verstane wijze overbrengt.

Onderwerpen:

  • Soorten beleidstukken
  • Het verzamelen van informatie
  • Opbouw van het beleidsstuk
  • Systematisch en logisch structureren van een beleidsstuk
  • Objectief, bondig en lezersgericht schrijven
  • De lay-out/presentatie van een beleidsstuk

Trainingsmethoden:

Training Effectieve beleidstukken schrijven bij Plieger Training

Met een ervaren en deskundige trainer van Plieger Training krijgt u de vaardigheid van het beleidstukken schrijven in korte tijd onder de knie, waardoor u vertrouwd raakt met het schrijfproces en er bovendien veel plezier aan gaat beleven.

Een training Beleidstukken schrijven bij Plieger Training is een maatwerktraining, waarbij we starten met een gedegen analyse van hoe u schrijft, wat u schrijft en wat er van u wordt verwacht. Bovendien kijken we naar uw schrijfstijl en welke huisstijl uw organisatie hanteert. Op basis van de analyse maken we een trainingsprogramma, dat u in korte tijd succesvol naar het gewenste einddoel leidt.