Training Effectieve rapportages schrijven

Inhoud van de training Effectieve rapportages schrijven

U wilt voor de dag komen met professionele rapportages die helder en systematisch zijn opgebouwd met de noodzakelijke informatie die objectief en transparant wordt aangeboden.

In de training Rapporteren van Plieger Training leert u hoe u informatie/data kunt verwerken in, overzichtelijke rapporten. Of het nu gaat om een eenmalige rapportage, een voortgangsrapportage, een beoordelingsrapportage, een jaarrapportage of een wetenschappelijke rapportage, onze deskundige trainers voorzien u van adviezen en handvatten om informatie en gegevens zodanig weer te geven dat feiten, analyses en eventuele adviezen in één oogopslag overzichtelijk, inzichtelijk en controleerbaar zijn.

Onderwerpen:

  • Soorten rapportages
  • Het verzamelen van informatie
  • Opbouw van de rapportage
  • Systematisch en logisch structureren van een rapportage
  • Objectief, bondig en lezersgericht schrijven
  • De lay-out/presentatie van een rapportage

Trainingsmethoden:

Training Effectieve rapportages schrijven bij Plieger Training

Voor de training Effectieve rapportages schrijven maken wij een analyse van uw startsituatie. Iedere organisatie stelt immers specifieke eisen aan rapportages en publicaties en hanteert een eigen huisstijl. Op basis van deze analyse en uw leerdoel stellen wij samen met u een maatwerktraining samen, waarmee u het schrijven van rapportages in korte tijd onder de knie heeft en in iedere setting kunt toepassen.